Kylling med heidundranes mye hvitløk

av tuvawinslow

– eller bakt hvitløk med kylling kan man også kalle det, for her spiller definitivt hvitløken hovedrollen – kremet, mild og søt!DSC_5033webHvordan:

Ovnen settes på 200 grader

Kyllingen: Gni den inn med gåsefett om du har, ellers gjør smør eller olje også nytten. Salt rikelig. Legg noen fedd hvitløk, de grønne bladene av selleristangen, en kvast av rosmarin, timian og bladpersille inn i kyllingen og bind sammen beina.

I en ildfast gryte med lokk, har du en rikelig klunk med olje og en rikelig klunk med hvitvin. Ha i pepper og noen urtekvaster. 40 uskrelte hvitløksfedd  legges også i gryta – vend dem i oljen. Legg så kyllingen i, og stek i en til to timer. Kyllingen er ferdig når det siver klar væske ut av den, når du stikker den i låret med en spiss kniv eller så. Et par ganger mens kyllingen steker, øser du over væsken av olje og vin –  da blir den saftig og fin. Ta av lokket en liten stund så skinnet blir gyllent.

Server med nystekte baguetter.

Bon appetitt!DSC_5089web