Semulepudding

av tuvawinslow

Oldemor, mandelessens og en stor bolle semulepudding!

Selv om det er mange år siden jeg satt ved oldemors kjøkkenbord og drakk kaffe med mengder av sukker og melk – mer melk med sukker og kaffe for å være korrekt. Er det, i det jeg åpner en flaske mandelessens som om tiden viskes bort, og jeg satt der i går. Ved oldemors kjøkkenbord. Min permanentkrøllede mandel duftende oldemor og hennes gryter. Som hadde en eng av gressløk foran kjøkkenvinduet, som lagde kritthvite fiskekaker og sviskekompott. Og semulepudding.

DSC_3396.jpg

Du trenger:

1 liter melk

1,25 dl semulegryn

2 ss sukker

Mandelessens

 

Semulepudding:

Kok opp melken sammen med sukkeret. Når melken koker, drysses semulegrynene i, under omrøring – litt og litt av gangen (det klumper seg lett, så rør i vei). Når alle gryn er rørt inn, demper du varmen og lar det småkoke i ca 15 min, – rør en gang imellom. Etter 10-15 minutter smak, så kjenner du raskt om gryna er ferdig, og om du må ha i mer sukker. Smak til med mandelessens, noen få dråper av gangen.

I en bolle har du grøten, dryss litt sukker over og dekk til med plast eller aluminiumsfolie, avkjøl i kjøleskap til den er stiv.

Rød saus:

Kok opp bringebær med noen spiseskjeer sukker, mengde kommer an på hvor mye bær og hvor søtt du liker. Rør til sukkeret har smeltet. Sil av så du sitter igjen kun med saften. Tilbake i gryta – tilsett litt vann og litt maisenna, for å tykne sausen. Igjen; litt og litt. Når puddingen er stiv (det tar noen timer) varmer du sausen litt på ny, heller over og nyter.