Kreativ løsning

av tuvawinslow

DSC_3920

Den følelsen, når du rett og slett bare må ha sjokolade med salt…

…men ikke har det!

I mitt kjøkkenskap går sjokolade inn under kategorien basisingrediens – likeverdig ris, pasta, salt og pepper. Er du som meg, er det bare å sette i gang med å lage disse herlige små sjokoladeplettene.

Hvilken sjokolade du skal bruke? Bruk den du liker best.

Start med å smelte sjokolade i vannbad. Det i seg selv er jo ren nytelse. Sier du til meg «la oss smelte sjokolade» da er jeg din for evig og alltid. Hadde det ikke i grunn vært en fin innledning til en kjærlighetsnovelle? Tuva var i tvil, var han mannen i hennes liv? Hun visste ikke, der hun satt ved hans kjøkkenbord med et glass rødvin og så på mens han kokkelerte på kjøkkenet. Hun måtte ta et valg, skulle hun gå eller skulle hun bli? Da snudde han seg og sa «la oss smelte sjokolade».

Eller kanskje ikke …

Men motsetninger tiltrekker hverandre, og om de i tillegg utfyller hverandre –  da er lykken så å si komplett. La oss nå fortsette å lage sjokoladepletter. Du har altså smeltet sjokolade i vannbad (og kanskje latt fantasien løpe løpsk?). Nå legger du bakepapir på et brett, og med en skje danderer du munnfullstore pletter av sjokolade. Dryss over litt salt, og sett det hele til kjøling.

… Hun var hans salt, og han hennes sjokolade og slik levde de lykkelig til sine dagers ende.