Kjøtt!

av tuvawinslow

DSC_3824

Kalvestek med Sherry

Sett ovnen på 125 grader.

Gni inn kjøttet med salt og pepper, brun så steken i smør på alle sider, i en varm panne. I en form har du en god dæsj Sherry – for eksempelt Altiado, en løk kuttet i båter og stenger av gulrot. Legg i kjøttet – inn med steketermometer i den tjukkeste delen av kjøttet.  La duften nå bre seg i rommet. 62 grader på steketermometeret –  da er steken vakker rosa, ved 70 grader er den grå.La steken hvile i minst 15 minutter før du i det hele tatt tenker tanken å skjære i den.

Saus: Stekeskyen fra kjøttet, eller for en fyldig saus; kok opp skyen med mer Sherry, en skvett fløte, smør og salt og pepper.

Tilbehør: Alt fra frisk salat til sellerirotpuré –  se tidligere oppskrift. Sukkererter eller eller… …alt passer til kalvestek!