Jordbær, marengs og krem i himmelsk skjønn forening – Eton mess

av tuvawinslow

DSC_8408 DSC_8411 DSC_8423

Når jeg ser opp på skyene – når de er slike tykke små dotter på himmelen, tenker jeg at det sitter en tykk liten engel på hver og en av dem med en skål jordbær, krem og marengs, mens de funderer over hvorfor vi her nede ikke har forstått at meningen med det hele er nettopp dette.

Marengs (Den franske varianten)

Ovnen på 100 grader. Romtempererte ferske egg – så rett fra høna som man kan få de, jo ferskere egg- jo bedre marengs har jeg hørt. Så en marengshøne i hagen er ikke å forakte:) 240 g eggehvite –  som er omtrent 6 egg, til 450 g sukker. Ønsker du mer eller mindre –  så er det bare å multiplisere og dividere. Husk inderlig på å ha en gullren bakebolle og visp, og det skal ikke under noen omstendigheter forville seg noen dråper med eggeplomme ned i bollen. Pisk så eggehvitene til de begynner å «hvitne», ha i ca halvparten av sukkeret – pisk til kremkonsistens. Deretter har du i litt og litt av resterende sukker, til  den er så stiv at du kan vende bollen opp-ned. Bruk en skje og dander på bakepapir. Stek i 1 time, skru av ovnen – uten å åpne! La stå og tørke i mange-mange timer, gjerne over natten. Marengs, jordbær og krem danderes på fat, pynt gjerne med rosenblader eller andre spiselige blomster. Lag mer enn det du tror er nok – for dette er himmelsk godt!

DSC_8489