Ceviche!

av tuvawinslow

De gode stunder og de gode minner skapes rundt et dekket bord. Er du så heldig å ha en kokk i din vennskapskrets dannes det og gjeteord. Jeg vet det er flere enn meg som enda drømmer om en sjokolademarquise som ble servert til nyttår 2013. Og det er også «kokken» i vår vennekrets som har introdusert Ceviche til våre matelskende nysgjerrige ganer.DSC_6228

Denne oppskriften er inspirert – ikke overlevert – men jeg håper og tror at den er godkjent 😉

Du trenger:

Laks

Lime

Agurk

Mango

Rød chili

Salt

Koriander

Rosepepper

Vi brukte Salmalaks.  Hvor mye kommer an på hvor mange som skal spise, som regel, men her holder det neimen ikke alltid med en tilmålt porsjon per person, for dette er hva man kan kalle gudommelig godt!

Det som er så fantastisk med denne retten er at den i tillegg til å være uimotståelig både i smak og utseende, er så enkel å tilberede.

Du kutter rett og slett laksen i tynne skiver og har saften av limen over. Det er viktig at det er nok juice til å dekke all fisken.  I limejuicen har du salt, mengdeforhold er ca. 1 ts salt på 3 lime.

Ha over plastfolie og la stå i kjøleskapet i ca. 25 minutter. Ut av kjølen – hell av laken og dander på fat.

Sett kronen på verket med finkuttet agurk, mango, koriander og chili, et dryss rosepepper – og du er i himmelriket!