Utsøkt, fortreffelig, aldeles nydelig

av tuvawinslow

Tuttis er ikke spesielt glad i kaker, så når man får komplimenter fra denne kanten på sine bakeeksperimenter da vokser jeg meg stor, – det er nesten så jeg et lite øyeblikk tenker at det er konditor jeg skal bli.. helt til neste gang når kaken blir tørr, flat eller når marengsen ligner små kukaker.

Men i dag – i dag er jeg i kakehimmelen – for når Tuva tar sin første bit og utbryter; ”Dette er den beste kaken jeg noen gang har spist!” Da syns jeg overskriften er mer enn berettiget.

DSC_6427

Først setter du ovnen på 175 grader, og risten skal stå midt i ovnen.

Ingredienser;

10 plommer

50 g ekte smør

2 egg

1/2 ts ekte vaniljepulver

2 1/2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 1/2 ts sukker

Smelt smør og bland alle ingredienser. Plommer deles i biter, ca. halvparten blander du godt inn i kakerøren, resten vendes forsiktig inn. Ha det hele i en rundt kakeform –  du vet den runde meg hull i midten. Stek i ca. 40 minutter – men sjekk litt underveis.

Kaken er best lunken med en kladd krem!