Brød – helt uten å kna!

av tuvawinslow

DSC_2787Oppskriften på dette brødet har vi funnet i kokeboken ”Det goda enkla” av Anna og Fanny Bergenström. Et kna-fritt brød hørtes noe snålt ut syntes vi – og måtte derfor selvsagt prøve dette med våre egne hender. Og tro det eller ei – det virket utmerket!

Du trenger:

5 dl fingervarmt vann

1 dl melk

25 gram gjær

2 gode ts salt

1 liten klump honning

750 gram hvetemel

1 dl solsikkefrø og 1 dl sesamfrø

+ evt frø til å ha på toppen

Slik gjør du:

Mål opp vann og melk og sett til siden. Smuldre opp gjær i en bolle og bland inn saltet og honningen. Hel så over litt av melk/vann-blandingen. Rør om og la stå i et par minutter. Ha nå gradvis i mel til du har en ganske løs deg. Strø så litt mel på toppen før du dekker over med et kjøkkenhåndkle. Sett på et lunt sted for å heve i 1 til 1 ½ time.

Varm opp ovnen til 240 grader. Ha litt mel på bordet hvor du skal bake ut brødene, og tipp ut deigen – husk å ikke kna, det er nemlig et poeng å bevare gjærboblene i deigen. Flat ut deigen litt forsiktig før du deler den i 6 smale remser. Vri til slutt remsene til fine små spiraler som du legger på en plate med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

La brødene hvile litt før de nyyytes varme og ferske! MmMmMmm!