Entrecôte – Ja takk!

av tuvawinslow

Ingen over ingen ved siden av! Så lenge du ikke har et defekt steketermometer da..

Vi kunne ønske, og det er vårt mål, at vi med bare fingre kunne kjenne når kjøttet er perfekt stekt. Når en kan det –  i vår verden – da er du en ekte chef! Men enn så lenge er steketermometeret en fast følgesvenn. Den dagen kunsten er lært, da skal vi  ha en høytidelig avskejdsseremoni for vårt reisefølge gjennom mange «steke-år».

I nekrologen skal det stå:
Takk til deg kjære termometer som hjalp oss over barrieren, og førte oss inn i stekens verden. Trofast og tålmodig, til det beste resultat  – en ledestjerne til den røde kjerne. Uten deg vår kjære venn hadde vi nok levd et grått liv.

DSC_4800_web

Sett ovnen på 150 grader

Romtemperert kjøtt, ca  600 gram til to personer.
Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og gni det godt inn med salt og pepper. I en panne har du rikelig med olje og smør, når pannen er varm bruner du kjøttet. Legg kjøttet i en ildfast form, og stikk steketermometeret midt inn i stykket. La stå til kjernen er 55 grader. Til slutt lar du kjøttet hvile i ca. 15 til 20 minutter.

Saus:
Bruk kraften fra kjøttet og smak til med rødvin, salt og pepper.