Nytt bekjentskap

av tuvawinslow

En kveld uten en eneste plan, men med en pakke filodeig

Resultat: Bakt gresskar med Chevre og honning. Da det er ufattelig mange ark i en pakke med filodeig – ble det også dessert med appelsin og sjokolade.

Det er sjeldent man er alene hjemme med en pakke fioldeig. Jeg har imidlertid funnet ut dette er et bekjentskap jeg setter stor pris på. Han sier ikke stort, men det er fint å nyte et glass vin i hans selskap.

Bakt gresskar med chevre og honning

Det at det finnes mange ulike sorter gresskar var for meg ikke kjent, til jeg i dag fant et flaskegresskar i grønnsakhandleren på hjørnet.

Del gresskaret i små biter, ha det i en ildfast form og hell over rikelig med olivenolje, salt og pepper, og en god dæsj honing.

La stå seg møre i ovnen (200 grader i ca.30 minutter).

Muffinsformer, eller andre typer porsjonsformer smører du med olje. Legg to lag med filodeig og fyll med gresskar og rikelig med Chevre.

La stå i ovnen til filodeigen er gyllen.

DSC_4279

Dessert

Noe av det absolutt beste jeg vet er sjokolade med frukt, i ALLE former og fasonger. Og det å pakke inn biter av appelsin og mørk sjokolade i filodeg,  ja det det er en ny favoritt!

Rett fra ovnen og ut på bloggen. Jeg pakket sirlig inn mine små mesterverk, varmet de i ovnen (på ca.180 grader til de var gyllene på toppen) og tok de med meg på båten over til Nesodden.

DSC_4299

Tuva er ikke fornøyd før hun ER forøyd, og jeg er fortsatt sliten i armen etter å ha holdt den gaffelen i paien 😉

De beste ord Tuva kan si er «NÅ – der tror jeg vi har den!» i et spesielt tonefall. Og ja da har vi den!