Etter en lang skitur

av tuvawinslow

Lange hvite vidder så langt øye kan se, hvit pudder og blå smøring. Suse avgårde mil etter mil. Etter en lang herlig skitur går vi hjem og lager en rett som setter prikken over i-en på en fantastisk vinterdag.

Med teorien «nordmenn er født med ski på beina», kunne dette vært dagens innledning. Men teorien stemmer ikke.

Vår realitet er en ganske annen, ja, faktisk heller den rake motsetning.

Det er ikke det at vi ikke har forsøkt, joda hederlig innsats er lagt ned i å få staver, ski, armer og bein til å koordinere. Men med en lei refleks på at når man da står på toppen av bakken – den lange bratte bakken og skia begynner å gli, så lukker du øynene! Ploging – eller hva det nå heter, som du gjør for å sakne farten, er en kunst som glemmes i det øynene lukkes. Dette har en lei tendens til å ende i at man smelter inn i et tre eller en annen uheldig skiløper. Med andre ord er det best for alle at vi heller rusler en liten tur rundt hytta, og går inn og lager smørbrød med and til alle.

DSC_0828

Dette trenger du:

Surdeigsbrød

And

Blå Castello

En god marmelade. Vi brukte en med bjørnebær, men alle andre typer som passer til and eller Castello er nok også strålende.

Pinjekjerner

Eple i skiver

Slik gjør du:

Stek anden som beskrevet her

Rist pinjekjernene i en tørr panne

Dander på en tykk og god skive med surdeigsbrød. Passer ypperlig med et glass portvin!