Sjokoladetrøfler

av tuvawinslow

DSC_0982_v2

Husker du Annes aioli? Denne gangen har vi vært på Nesodden og lært oss å lage verdens beste sjokoladetrøfler.

Du trenger:

To spiseskjeer smør

200 gram mørk sjokolade (vi brukte en med 86% kakao)

Ca. to spiseskjeer kaffe

En spiseskje creme fraiche

1/2 dl. melis

Fire store spiseskjeer kakao

Eventuelt en til to spiseskjeer med rom eller cognac

Smør og sjokolade smeltes i vannbad. Kaffen helles i når sjokoladen har smeltet. Deretter blander du det hele med creme fraiche, melis og kakao, og eventuelt rom eller cognac.

Sett i kjøleskap og la stå i ca. 30 minutter. Når deigen har tyknet og er «rullbar» ruller du ut passe store kuler og legger de på et brett med bakepapir. Hvis du vil pynte med smeltet sjokolade, som vist på bildet, setter du en tannpirker i hver kulene. La så stå i kjøleskapet i ca. to timer til, til kulene er helt harde. Smelt ønsket sjokolade og pensle kulene med denne. Topp det hele med noe lekkert. På bildet har vi brukt tørket ringblomst, men også pistasjenøtter, hasselnøtter, ja, egentlig hva som helst godt gjør seg på toppen av disse.

Hvis du vil gjøre pyntingen raskt og enkelt, men fortsatt delikat, dropper du den smeltede sjokoladen, og har heller to spiseskjeer kakao i et syltetøyglass som du har et lokk til. Legg kulene i glasset og rist løs. Voila!