And med bringebær

av tuvawinslow

DSC_0873

Veien til mannens hjerte går gjennom magen sies det. Veien til vårt går gjennom andebryst!

1. Andekjøttet skal holde romtemperatur under tilberedningen, så det er lurt å ta det ut av kjøleskapet ca. 40 minutter før du begynner. Snitt fettet på andebrystet, men vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Tørk godt av kjøttet med kjøkkenpapir. Gni inn med salt og pepper.

2. I kald stekepanne legger du brystet med fettsiden ned  og steker til det er gyllent og sprøtt, og det er mye fett i pannen. Vend brystet og brun også på den andre siden. Bruk en skje og øs over det varme fettet.

3. Ha brystet – med fettsiden opp i en ildfast form, inn i en forvarmet ovn, på 80 grader.  Stikk steketermometret inn og la stå til det viser 63 grader, da får du et bryst med rosa kjerne. Ønsker du det mer rødt i midten kan du ta det ut ved 57 grader.

Mens anda gjør seg klar i ovnen lager du sausen i pannen, hvor du nå har masse deilig andefett. Tilsett rødvin, portvin, salt, pepper og sukker. Her må du smake deg frem. Når du er fornøyd med sausen har du i ferske bringebær og varmer de lett.

4. La brystet hvile i ca. 15 minutter, før du skjærer det i skiver og danderer.

5. Rødvin i glasset.