Nyt synet, nyt smaken

av tuvawinslow

DSC_0324Fredag – avsatt til rydding.  Vinduene skulle egentlig vært vasket for lengst, men jeg finner meg selv sittende på gulvet med et hav av matmagasiner og kokebøker. Jeg bestemmer meg for å la skulle gjort-kravene ligge for en stund. Vinduene gjør fortsatt samme nytte. I Elle mat anno 2013 fant jeg en liten rett som ropte etter å bli utforsket.

Lørdag – avsatt til kvalitetstid. Tur i parken, kaffe og croissant . Den lille strekningen fra der Pascal ligger, du vet veien over veien i St.hanshaug-parken fra dammen og rundt hjørnet bort til Collets cafe, der er det så vidunderlig vakkert. Det beste av by og park. Man kan på den ene siden titte inn gjennom vinduer og fundere på hvilke liv som leves der inne, på den andre siden står trær som har tatt høstfrakken på. I midten går vi med fiken i nettet, høstluft i nesa – kvalitetstid.

En åpen varm fiken, fylt med lun chèvre, bundet sammen av et bånd med  serranoskinke. Frukten kuttes i fire, så den åpnes men ikke slipper i bunn.  Fyll den med en chèvre og knyt en bit serranoskinke rundt. Legg frukten i en ildfast form i ca.15 minutter, først på lav varme, ca. 100  grader og på 300 grader de siste fem minuttene, – så skinken blir sprø og osten gyllen. Server med en gang med en god balsamico.

Nyt synet, nyt smaken!