Plommesyltetøy

av tuvawinslow

 

Ved et hvitt lite hus, i en hage på Hvaler står et gammelt plommetre. Av utseende ser det ut til å ha stått der i mange hundre år. Et tre som har fulgt huset fra den gang det ble bygget, fulgt generasjonene av ulike hender som har plukket søte små plommer hver høst. Treet står like ved kjøkkenvinduet, så det har nok tittet inn og fått med seg at plommene har blitt til både syltetøy og saft.

Denne gangen er det vi som har plukket plommer og har laget et deilig syltetøy. Fra nesten sorte med gulaktig kjøtt kokes de dyp-røde. Vi serverer vårt syltetøy med varm Camembert, kanskje treet stusser overasket over dette? Ihvertall er det en overaskende god kombinasjon.

 

Vi har laget en liten porsjon syltetøy, nok til en Camemberert.

Dette trenger du:

3 dl ferdig delte plommer

3 ss vann

1 1/2 ss muskado sukker

2 ss rørsukker

1 Camembert

Varm osten i en forvarmet ovn på 175 grader, la stå i ca. 20 minutter.

Etter at plommene er høstet (fra hage eller butikk), deles de og stenene fjernes.

Ha plommene i en kasserolle sammen med vannet.

Rør om på middels varme og nyt synet av at fargen blir dypere og dypere rød. Når konsistensen er slik du ønsker, har du i sukker og koker opp.

Så er det hele ferdig, og klart til å nytes.

DSC_9903