Høst på et syltetøyglass

av tuvawinslow

Høsten er her for fullt, og frukttrærne bugner. Har du ikke et eget frukttre, kan du gjøre som oss, og gå på epleslag hos noen som ser ut som de har litt til overs (de høflige ringer på og spør om de kan forsyne seg, de aller fleste setter pris på at frukten kommer til nytte).

DSC_4223tojustert

Under følger en oppskrift på et supergodt eple og fiken syltetøy, som er inspirert av en eplemosoppskrift fra Camilla Jensens nyeste kokebok «Grønt».

Du trenger:
4 epler
1/2 sitron (eller lime om det er det du har liggende)
4 tørkede fiken
Litt kanel
Vann

Finhakk de tørkede fiknene, husk å skjære av stilken. Skrell så eplene og ta ut kjærnehusene før du deler eplene i ganske små biter. Har du en epleskreller, bruk gjerne denne (og har du ikke en epleskreller, anbefaler jeg deg å ta turen til nærmeste loppemarked og se om de har en til en billig penge. En slik en gjør nemlig epleskrellingen lekende lett. Den lager dessuten perfekte epleringer i en fei, som er supergode å tørke på en snor i stua).

Ta litt vann i en gryte, 1/2 -1 cm. fra bunnen. Press ut saften av sitronen, og tilsett eple og
fikenbitene. Dryss til slutt over et tynt lag med kanel.

Kok opp, og la det hele småkoke mens du rører nå og da, helt til du har en deilig, tykk mos.

DSC_4203DSC_4249crop

PS! Dette syltetøyet egner seg også utmerket sammen med en god, fransk ost.