Skåne

av tuvawinslow

To hus på et tun, en grønnsakshage enhver matelsker og hobbygastronom vil misunne; bugnende av solfylte tomater, grønn salat, ringblomster og krydderurter.

Det hele omfavnet av åpne sletter og åkre så langt øyet kan se. Røde valmuer og lavendel trekker assosiasjoner til det sydlige Frankrike.

På åkrene beiter kuene, i trærne synger fuglene. Det hersker en vidunderlig ro. DSC_2456 Anne og Petter har bygget opp denne perlen, og takk og lov er Tuva sammen med deres sønn, Alex. Jeg er så heldig og være deres venn.

Det er få steder hvor ordtaket «der det er hjerterom, er det husrom» passer bedre, enn nettopp her. Jordbærene er svulmende og dryppende søte, etter eviglange modningsdager i solen. Brødet er rykende ferskt fra det lokale bakeriet og tomatene plukket rett fra egen hage. Så godt kan man ha det!

DSC_2665  Vi lager Skånsk sommersmør med urter og blomster.

Alt du trenger er en bukett spiselige blomster, for eksempel roser, ringblomst og blomkarse. Frisk persille og hakket hvitløk blandes sammen med blomstene i ekte, salt og godt meierismør.DSC_2702 DSC_2732 DSC_2735_2 DSC_2757 Serveres med brød til frokost, lunsj, middag og/eller kvelds om du vil.