Mandagsluksus

av tuvawinslow

Det er vår og vår betyr deilige salater på alle fat. Her er vår mandagsluksussalat:

 • Fire små rødbeter fra den lokale grønnsaksbutikken
 • En squash
 • En rødløk
 • En medium-stor søtpotet
 • To håndfuller sukkeretter
 • 150 – 200 gram Chevre
 • 100 gram bladspinat
 • Tre granatepler
 • Et glass store capers (gjerne de med stilk i hvitvinseddik).
 • Fire spiseskjeer pinjekjerner
 • Olivenolje
 • Balsamico eddik
 • Salt & Pepper

Ovnen forvarmes til 175 grader

Start med å skrelle og dele squash, rødbet, rødløk og søtpotet i fine skiver. Bland godt sammen med sukkerertene i rikelig med olivenolje, i en ildfast form. Stekes i ca 40 minutter, eller til søtpoteten er klar (det er den som tar lengst tid). Når grønnsakene er nesten klare, brunes pinjekjernene lett i en stekepanne med olje. Når de ovnsstekte grønnsakene tas ut blandes disse med Chevre som er delt opp i biter, bladspinat, frukten fra granateplene, og de ristede pinjekjernene. Serveres med en neve kapers på en tallerken og iskald ingefærøl i glassene.

DSC_1176 DSC_1263