3 dager, en blodig biff og en blanding av chili, hvitløk, ingefær og honning, – det må jo bare bli bra!

av tuvawinslow

DSC_7669 DSC_7674 DSC_7674Invertert

Som vi skrev i vårt forrige innlegg om biff, er det forunderlig enkelt å lage en god biff, hvis en bare planlegger litt. Vi marinerer alltid våre biffstykker i tre dager. Denne gangen har vi (les:Caroline) komponert en deilig marinade av chili, hvitløk, ingefær og honning.  Mange forbinder gjerne biff med en ”tung” middag, men denne varianten er både frisk og lett og passer like perfekt til lunsj eller apéritif som til middag.

Til marinade til to biffer blander du sammen:

En god slump med olivenolje; sånn cirka 4 dl

En ingefærrot på 5 – 6 cm som er kuttet i store biter

3 hvitløksfedd som er delt i to

1-1,5 ss soya saus

2 ss honning

1 ts Sambal Oelek

Etter tre dager med marinering romtempereres kjøttet, før det legges i en rykende varm panne. Det stekes raskt på begge sider, til det har en gylden farge. Skru ned platen, og stek på hver side i  3 til 4 minutter til. La kjøttet så hvile i 10 til 15 minutter. Skjær i tynne skiver og dander på et fat med bladspinat og appelsin. Rør ut litt honning og olje i stekepannen og hell dette over. Helt til slutt kan du drysse over litt friske eller tørkede urter, for eksempel rosmarin.

DSC_7682biff