Lykken er en rosa slikkepott!

av tuvawinslow

Da jeg satt og skrev på denne teksten og pønsket ut «jomfruturen» til min nyinnkjøpte rosa slikkepott, ringte Tuva. Jeg fortalte ivrig om min nyeste erobring som skulle piske frem de lekreste desserter, og at jeg gledet meg til å ta fatt på kaken dagen etter. Hun lo og sa at hun selv samme dag hadde vært i butikken og kjøpt, ja akkurat, en rosa slikkepott. To sjeler, en tanke og to slikkepotter! Vår erfaring er at selv det mest ambisiøse, tidkrevende matprosjekt går lett som en lek, når du har utstyr du liker å jobbe med (sammen med en smule tålmodighet, litt flaks og rom for både prøving og øving). Det trenger for all del ikke være fancy, kostbart utstyr, men en tung jerngryte fra et loppemarked kan for eksempel være bedre å jobbe med enn en ny gryte i stål. En stekespade i tre kan føles bedre i hånden enn et alternativ i plast. Og ikke minst; en slikkepott kan være ekstra morsom å bruke, når den er i en farge du liker. Vår reise inn i kakenes verden starter derfor med to nyinnkjøpte rosa slikkepotter!

(Og om sant skal sies er dette et ambisiøst prosjekt, da en av oss for ikke lenge siden ikke viste hva en kakeform var, og i god tro ville steke sin ferdigpose-gulrotkake i en ildfast form)

Mørk, klissete og himmelsk,  -slik en sjokoladekake skal være:

DSC_9155sjokoladekake

Sett ovnen på 180 grader, risten settes på rillen under midten i ovnen. Eggene tas ut av kjøleskapet og romtempereres mens du blander mel, salt, kakao og bakepulver i en bolle. Sukker og smør smeltes i en middels stor gryte, la det boble litt, og tilsett så ett og ett egg mens du pisker i vei. Når alle eggene er rørt inn, har du i melblandingen og vaniljefrøene, og rører godt. Hakk til slutt opp kokesjokoladen og tilsett bitene i blandingen.

Hell så herligheten i en kakeform (som på forhånd er smurt med olje eller smør), sett inn i ovnen og vent i ca 35 min.

Voila!