Biff i vodkamarinade

av tuvawinslow

DSC_7720

Med litt planlegging vil du bli overrasket over hvor enkelt det er å lage en perfekt biff. Denne retten tar tre dager å lage, – men vent, ikke mist motet, vi lover at dette er verdt å vente på. Alt du trenger å gjøre er å blande marinaden vi beskriver under i en plastpose, ha i oksekjøtt (ca. 100 gram per person) i marinaden, og legge det hele i kjøleskapet.

På den tredje dagen skapte Gud fastland, planter og frukttrær. På den tredje dagen steker vi vår biff.

Marinade til 100 gram kjøtt:

1 ss grovmalt salt

2 ss pepperkorn, knuses forsiktig i en morter

1 ss tørket timian

4 hvitløksbåter

6 ss vodka

4 ss olivenolje

DSC_7709l

Det er meget, svært, og særdeles viktig at kjøttet er romtemperert før du i det hele tatt tenker på å legge det i stekepannen, dette er nemlig hemmeligheten for å unngå et tørt og kjedelig resultat. Like viktig er det at stekepannen er rykende varm før du begynner stekingen. Stek kjøttet raskt på begge sider i den varme pannen. Skru så ned varmen og stek kjøttet i 3 – 4 minutter på hver side, til det har en fin farge. Legg et lokk over pannen og la stå i ytterligere fem – seks minutter. Legg kjøttet over på en fjøl, og la det hvile en stund, jo lengre, jo bedre. Vi anbefaler minimum ti minutter før du skjærer det i tynne skiver og legger det på et serveringsfat, med kokte poteter, salat og tomater ved siden av.

Saus: Rør inn 2 spiseskjeer honning og godt med smør i den samme pannen du hadde kjøttet og marinaden i. La stå til smøret er smeltet og hell over kjøttet.

Server med en god og fyldig rødvin, som for eksempel Marqués de Cáceres Vendimia Seleccionada fra 2006

PS! Ikke en vodkadrikker? – Ikke vi heller!