Asparges med Hollandaisesaus

av tuvawinslow

Vi har valgt å servere denne fløyelsmyke hollandaisesausen sammen med dampede asparges. Retten er perfekt for to, sommer som vinter, over to eller flere glass hvitvin, gjerne en sen kveld.

Du trenger:

En tørr hvitvin (helst fransk)

Hele sorte pepper

Tre økologiske eggeplommer

Ca. 200 gram smør

En bunt asparges

Saus:

Alle komfyrens plater settes i sving. Du trenger tre kasseroller i ulike størrelser; en stor til vannbad, en mellomstor som passer ned i den store, og en liten til smelting av smør. Skill eggeplommene fra hvitten og ha dette stående klart i en bolle. Kok opp vann i den store kasserollen.  Smelt smør i den minste kasserollen, og sett dette tilside når smøret er flytende. I den mellomste kasserollen koker du opp ca. tre dl. hvitvin og har i ca. ti pepperkorn. Dette skal stå og koke til mengden er halvert. «Fisk» ut pepperen og hell av halvparten av vinen i en skål. Sett nå gryta med vinen i vannbadet og hell i eggeplommene. Visp KRAFTIG (viktig for at den ikke skal skille seg) og blandingen vil tykne. Smak til med resten av hvitvinen. Visp, visp, visp og atter visp inn små mengder av det nå romtempererte smøret. Fortsett å tilsette smør til sausen har ønsket konsistens, den skal være tykk, blank og luftig.

Asparges:

Kok opp en kasserolle med vann. Brekk av den nederste biten av ønsket antall asparges. Legg til damping i kasserollen (bruk lokk). La stå i tre – fire minutter. Hell av vannet og legg aspargesen på et fat.

DSC_7618 DSC_7644 DSC_7656_bonap