Sjampinjong med blåmuggost og pærer

av tuvawinslow

Det sies at den franske Roqueforten er et resultat av en ulykkelig kjærlighetshistorie. En fransk gjetergutt la igjen sin niste, da han så en vakker jente, og løp etter. Han løp og løp men fikk ikke tak i henne. Da han kom tilbake hadde osten på nisten hans mugnet. Han var så sulten at han allikavel spiste den. Og takk og lov for det, han glemte jenta og resten er en velsmakende historie.

Et hvert land med respekt for seg selv har en eller flere blåmuggoster; Roquefort er den franske versjonen, Gorgonzola er  den italienske, Blue Cheshire og Stilton Cheese er fra England, mens Blå Castello kommer fra Danmark. Norge produserer også flere blåmuggoster. Våre favoritter er Norzola og Selbu blå.

Et gastronomisk smil av en forrett

Du trenger:

Pærer

Sjampinjonger

Den blåmuggosten du foretrekker

DSC_6764

Kutt pærene i tynne skiver, ta stilken ut av soppen og fyll rikelig med ost i hullet.

Ha pærer i bunnen av en ildfast form, legg de fylte soppene oppå. Ovnen varmes til 200 grader og formen settes inn i midten. La stå til pærene er myke og osten er passe smeltet.

DSC_6795 DSC_6778